e-DRPCIVA. indicatorul nr. 1;
B. indicatorul nr. 2;
C. ambele indicatoare.

drpciv cat.: B, B1, Tr | Grad dificultate: 33%
Care dintre indicatoarele alăturate creează obligaţii pentru conducătorii de vehicule? Atenție! Pentru conducătorii de VEHICULE, nu de autovehicule.
Indicatorul 1 se numește “Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete”, la întalnirea acestui indicator, pietonii și bicicletele, bicicletele făcând parte din categoria VEHICULE, sunt obligați să circule numai pe pista specifică pentru categoria din care fac parte. Deci acest indicator crează obligații pentru conducătorii de vehicule, adică pentru biciclști.
Indicatorul 2 se numește “Presemnalizare trecere de pietoni”, acesta avertizeaza că peste 50-200 de metri urmează o trecere pentru pietoni, acesta nu crează obligții pentru conducătorii de vehicule. Însa la trecerea pentru pietoni pe care acesta o presemnalizează conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecre pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Intrebarea 34  Intrebarea 36

© 2022 |
Aplicatie e-learning (v.4) 
realizata de Milan Ciprian

Contact: 0766-658-707
- Program azi: 9:00 - 22:00

SRV: 9311424863