e-DRPCIVA. indicatorul 1;
B. indicatorul 2;
C. indicatorul 3.

drpciv cat.: B, B1, Tr | Grad dificultate: 17%
Primul indicator se numeşte "Prioritate faţă de circulatia din sens invers" şi este montat pe sectoarele de drum îngustat unde nu au loc să circule două vehicule unul pe lângă celălalt. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul autovehiculului are prioritate faţă de toate autovehiculele care circulă din sens opus.
Indicatorul 2 se numeşte "Circulaţie în ambele sensuri" şi este întâlnit la ieşirea de pe un drum public cu sens unic. Are rolul de a atenţiona conducătorul auto că pe sectorul de drum următor se va circula în ambele sensuri. Nu are implicaţii în ceea ce priveşte prioritatea de trecere.
Indicatorul 3 se numeşte "Prioritate pentru circulaţia din sens invers" şi se monteaza pe sectoarele de drum îngustat unde nu au loc să circule doua vehicule unul pe lângă celălalt. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul autovehiculului pierde prioritatea faţă de toate autovehiculele care circulă din sens opus. Acest indicator poate fi insoţit şi de un panou adiţional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule carora li se adreseaza acest indicator.

Intrebarea 7  Intrebarea 9

© 2020 |
Aplicatie e-learning (v.4) 
realizata de Milan Ciprian

Contact: 0766-658-707
- Program azi: 12:00 - 22:00

SRV: 85963129